Fuglelopper

Fuglelopper kan som rigtig mange andre skadedyr påvirke mennesker. Lopperne overlever vintre i fugleredder, hønsehus eller redekasser forpuppet i deres kokon. Når foråret kommer er fuglelopperne klar til at springe ud som voksne lopper. De finder et værtsdyr, der både kan være en kat, hund, ræv eller fugl. Lopper lever nemlig af blod, og de er ikke kræsne, hvis de er sultne nok.

Fuglelopper kan dog ikke overleve eller videreformere sig på mennesker eller i boliger uden et værtsdyr. Der skal dog heller ikke meget til for at få fuglelopper på sig eller ind i boligen. De kommer ind i dit hus gennem vinduer og ventiler, og de kan overleve hele 2 uger indendørs. Mennesker reagere også forskelligt på fugleloppebid. Nogle har intens kløe gennem længere tid, andre har en mildere reaktion på huden. Dine kæledyr vil også reagere forskelligt på fuglelopper. Din hund kan få lige fra en mildere allergisk reaktion til i værste tilfælde: anæmi (blodmangel).

Hvordan ser fuglelopper ud?

Fuglelopper er meget små, men kan ses med det blotte øje. Loppen er karakteriseret ved dens brunlige farve og er omkring 2-3 mm lang som fuldvoksen. Lopper er altså ikke større end på nedestående billede. Der findes dog heldigvis andre måder at opdage lopper på. Du kan f.eks. bruge en loppekam. Tænderne på en loppekam er så små at de samler alting op på hårbunden.

fugleloppers udseende

 

Loppen har nogle stærke ben, så den kan springe langt og højt, og så har den et lidt uhyggeligt mundparti, hvis formål er at suge blod fra dig og dine kæledyr. Nu da vi har styr på fugleloppen, hvordan kan vi så bekæmpe og forebygge den? Bekæmp fugleloppen her!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>