Kattelopper

Katteloppen er et lille, sugende, insekt af ordren Siphonoptera. Voksne er fra 1-2 mm lange og har normalt en rødlig-brun farve, selv om dette kan variere. Katteloppen, og alle andre lopper, er komprimeret sideværts, hvilket resulterer i et ekstremt tyndt insekt, der kan være ganske svært at finde i et dyrs pels.

Katteloppens primære vært er den indenlandske kat, men katteloppen angriber også hunde i det meste af verden. Katteloppen kan også bevare sin livscyklus på andre kødædere og altædende. Mennesker kan blive bidt, men en langsigtet population af kattelopper kan ikke opretholdes hvis den angriber mennesker.

kattelopper

ukorrekt størrelsesforhold

Et par lopper på voksne hunde eller katte forårsager lille skade, medmindre værten får en allergisk reaktion. Den sygdom, det resulterer i kaldes loppeallergi.

Små dyr med store skadedyrsangreb kan miste nok kropslig væske til at kattelopperne medfører dehydrering. Kattelopper kan også være ansvarlig for overførsel af sygdomme til mennesker, og har været mistænkt som bærer af pest.

Kattelopper kan overføre andre parasitter og infektioner til hunde og katte, og også til mennesker. De mest fremtrædende af disse er bartonella, endemisk plettyfus, og apedermatitis (udslæt). Bændelorm (dipylidium caninum) kan overføres, når en umoden loppe sluges af kæledyr eller mennesker. Der er altså mange farer ved kattelopper, så det er bare med at gå i gang med at bekæmpe dem!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>