Loppeallergi

Følsomhed over for loppebid eller loppeallergi er den hyppigste hudsygdom og årsag til kløe for kæledyr. Selvom allergier ofte udvikler sig, når kæledyret er ungt, under 5 år, kan loppeallergi begynder ved enhver alder. Årsagen til lopperallergien er spyttet fra fugleloppen, katteloppen eller hundeloppen.

Symptomer på loppeallergi

Loppeallergi er ofte årsag til en hel del kløen. Denne tilstand er ofte medicinsk kaldet pruritis. Der skal kun ganske få loppebid om ugen til at forsårsage pruritis, så symptomerne vil ofte vare ved selv efter noget behandling er fortaget. Symptomerne går ofte hurtigt over, men de fleste ældre kæledyr vil opleve værre symptomer.

De fleste ejere opdager som det første kæledyrets intense kløen, hårtab eller mærker på kæledyrets hud, men det skal bemærkes, at lopper ikke altid er synlige for det blotte øje. Så hold godt øje med symptomerne og undersøg din hund! Her ser du lidt nyttig infografik om loppeallergi. Bare klik på billedet for at få det større.

Nyttig infografik om årsag, symptomer og bekæmpelse af lopperallergi

Diagnostik

Ved benyttelse af en loppekam til at inspicere dit kæledyrs hår, bliver lopperne mere synlige. Hudtests for mider eller bakterielle sygdomme, er anbefalet, hvis ingen lopper er at finde i dyrets hår. Oftes er den bedste diagnostik bare en behandling af lopper. Læs mere om behandling af lopper med effektive loppemidler.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>